De burgemeester over GIJS.

Cultuur, geschiedenis en ondernemerszin zijn kenmerkend voor IJsselstein. Die combinatie zorgt voor een unieke sfeer, die je als werknemer ook terugziet in het stadhuis. Een warme, enthousiaste groep mensen die mooie initiatieven van de grond krijgt. Ik vertel je er graag meer over.


Een stad vol verhalen

Net als onze inwoners draag ik onze stad een warm hart toe. Geschiedenis en cultuur zijn onze ‘unique selling points’. Ruim 34.000 inwoners, veel ondernemers en de gemeente brengen deze geschiedenis graag tot leven. Bijvoorbeeld met prachtige evenementen en tradities, zoals de jaarlijkse ‘Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst’. Een poëtische culturele winteravond waarop de legende van deze historische dame wordt herbeleefd. Dit zie je nergens anders.

En het mooie is, we ontdekken steeds meer. In 2017 hoorde ik dat archeologen oude beerputten aan het blootleggen waren. Archeologie is een hobby van mij, daarom ben ik meteen op ze afgestapt. Of ze nog hulp konden gebruiken. Even later stond ik samen met hen te graven, een mooie ervaring. En een gave vondst: ik ontdekte een kanonskogel uit de middeleeuwen. IJsselstein is meerdere keren belegerd geweest. Leuk dus om met deze vondst de geschiedenis een beetje te laten herleven.

Wij-gevoel

Goed, je merkt dat de IJsselsteiners deze trots en passie op mij hebben overgedragen. En ik ben niet de enige, ook op het gemeentehuis leeft onze stad. Iedereen die hier werkt, IJsselsteiner of niet, is enthousiast over de unieke sfeer en mentaliteit.

Samen hebben we dus iets gemeen, en dat zorgt voor een wij-gevoel op de werkvloer. De gemeente zet zich graag in voor nieuwe ideeën en initiatieven van onze inwoners. De cohesie is sterk, in onze wijken én in het gemeentehuis.

Open en gelijkwaardig

Wat ik vaak van collega’s hoor, is dat de omgangscultuur in de gemeente zo prettig is. We kennen elkaar, maken een praatje en lopen bij elkaar binnen. Mijn deur staat ook altijd open en ik loop regelmatig door het stadhuis. Dit maakt werken leuker én efficiënter.

Als collega krijg je hier alle ruimte om jezelf te ontwikkelen én op je eigen manier te werken. In onze flexruimtes, met andere afdelingen of af en toe thuis. Jong talent en ervaren vaklui leren van elkaar. Verder maken we veel plezier. We vieren successen samen, met uitjes, borrels en activiteiten. Bij GIJS is altijd wel iets te beleven.

Wat is jouw drive?

Op dit moment is er bij GIJS ruimte. Voor jouw enthousiasme, talenten en ideeën. Wil je weten of een baan bij GIJS bij jou past? Maak eens een wandeling door onze mooie binnenstad. En neem een kijkje bij onze vacatures.

Denk jij: ik heb zin om iets nieuws te doen? Solliciteer! Doe het gewoon, op jouw eigen manier. Ik verzeker je, na een speeddate met GIJS ben jij – net als ik – ook verkocht.


Ontdek onze vacatures

x

Zo werkt het bij GIJS.

Een kijkje in de keuken...